Wilson's Bråktal

Spela också:

Dyk djupt ner i havet på ett matte äventyr med sköldpaddan Wilson! Sköldpaddan Wilson behöver du hjälp då havet är fullt av färgade krukor. Så utöver att räkna med bråktal måste havet städas. Krukorna är färgade i flera färger som blå, grön och röd. Ditt mål är att få ut alla krukorna ur havet genom att kombinera 3 med samma färg. Sjukt en röd kruka på 2 andra röd krukor för att få dem att försvinna. I detta spel kan du göra alla möjliga övningar med Wilson: Förenkla bråktal, se till att nämnaren är samma, addition av bråktal och subtraktion av bråktal.

När du startar spelet börjar du med att välja ett ämne. Efter du valt ämnet får du en förklaring och sen kan du börja på nivå 1. När du startar en nivå så börjar du med att lösa ett bråktal. Om bråktalet är korrekt får du skjuta 3 krukor. För varje vändning och 3 felaktiga svar får du ett nytt laget. Målet är att svara på alla bråktal och skjuta bort alla krukor. När du har så många lager att krukorna inte längre får plats i frykanten förlorar du spelet och måste börja om.

När alla krukor är borta och stjärnan är fylld, kan du gå vidare till nästa nivå. Ju längre du kommer, desto svårare blir bråktalen och ju svårare blir det att fylla stjärnan. Med varje nivå kommer det också en kruka med en ny färg. De nya färgerna gör det svårare att skjuta bort krukorna. Den högsta nivån är 5 och du kan få totalt 5 olika färger. För varje nivå du klarar får du en trofé. När du har vunnit 5 troféer med varje bråktal så har du klarat spelet.

Ha det kul med bråktal och städa havet med sköldpaddan Wilson!