Bråktalsdykning

Spela också:

I spelet Bråktalsdykning kör du en ubåt långt ner i havet. Uppe på land berättar man många historier om detta bråktalshav och att det finns många värdefulla skatter att hitta. Det finns bara ett problem. Havet är nämligen fullt av svåra bråktal. Ge dig ut på äventyr med ubåten och lös alla bråktal för att hitta skatterna.

När du startar spelet kan du välja vilken sorts bråktal du vill öva på. Du kan bland annat välja mellan: förenkla bråktal, ekvivalenta bråktal, addition av bråktal, subtraktion av bråktal, multiplikation av bråktal och division av bråktal. Om du valt en färdighet och tryckt på nivån kan du gå till valsidan. På denna skärm kan du välj din ubåt och köpa nya ubåtar när du samlat på dig tillräckligt många mynt.

När du sedan dyker ner i havet är målet att samla bubblor med siffror i. Efter att du samlat tillräckligt många bubblkor får du ett bråktal som du måste lösa. Räkna ut bråktalet och fånga bubblorna som skapar svaret. När du har svarat rätt på 8 frågor har du klarat nivån. Om du svara fel på ett bråktal blir du av med ett liv, men det finns även andra sätt att förlora ett liv. Havet är fullt med farliga fiskar som vill stoppa dig. Försök undvika fiskarna och svara rätt så att du inte sjunker.

I detta spel kan du även samla mynt som du använder till att köpa bättre ubåtar. Mynten hittar du i vissa bubblor eller ovanliga skatter som ligger på havsbotten. Njut av dykning och räkna matte!